(085) 06 55 705 (op werkdagen 12.30-13.30) / 06-83658259

Geboorteaangifte

De geboorte van een kind moet binnen 3 dagen aangeven worden in de gemeente waar het kind geboren is. Lukt het niet om binnen de wettelijke termijn online een afspraak te maken op het stadhuis of bij Loket Zuid, neem dan contact op met het Klant Contact Centrum (0900 - 1809).

Bijzonderheden

De vader of de moeder doet persoonlijk aangifte. Als dit door omstandigheden niet kan, doet iemand anders die bij de geboorte aanwezig is geweest aangifte.

Afspraak

Voor geboorteaangifte kun je terecht bij het Klant Contact Centrum. Hiervoor moet eerst online een afspraak gemaakt worden; dit kan via deze link.

Afspraak maken

Moeders die bevallen zijn in ziekenhuis Rijnstate (en daar nog opgenomen zijn) kunnen voor geboorteaangifte ook terecht in Rijnstate (ma en di van 08.30 tot 10.00 uur en wo t/m vr van 08.30 tot 09.30 uur, kraamafdeling kamer 339).

Meenemen

  • Geldig legitimatiebewijs van de aangever
  • •Afschrift van de erkenningsakte als het kind al voor de geboorte is erkend
  • •Trouwboekje of partnerschapsboekje

Wanneer geboorteaangifte doen?

Geboortedag  Laatste dag van aangifte

    Maandag       Donderdag

    Dinsdag         Vrijdag

    Woensdag     Maandag

    Donderdag     Maandag

    Vrijdag            Dinsdag

    Zaterdag         Dinsdag

    Zondag            Woensdag

 

Als de laatste dag in het weekend of op een feestdag valt, kunt u de aangifte op de eerstvolgende werkdag doen. Je moet altijd 2 werkdagen hebben om aangifte te kunnen doen. Houd bij de geboorteaangifte rekening met de openingstijden.