(085) 06 55 705 (op werkdagen 12.30-13.30) / 06-83658259

Huisbezoeken

De eerste week

Nadat je bevallen bent, komen we nog een aantal keren tijdens het kraambed langs om te controleren of alles goed gaat met jou en de baby. Meestal komen we de eerste twee dagen elke dag en daarna nog een aantal dagen om de dag. Rond de vijfde dag verricht de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau de hielprik en de gehoorscreening bij je baby.
Rond de 8e dag sluiten we het kraambed af. We geven dan extra informatie over wat je kunt verwachten in de eerste weken na de bevalling.
Ook als je in het ziekenhuis bevallen bent met een medische indicatie en je gaat naar huis komen we daarna bij je langs. Het ziekenhuis zal aangeven of jij ons moet bellen als je naar huis gaat of dat zij het aan ons doorgeven. We komen dan de volgende dag voor de eerste keer bij je langs. We werken intensief samen met de kraamverzorgster. Mocht zij vragen hebben over haar bevindingen bij de controles zal zij contact met ons opnemen. Ook zal er door ons in de gaten gehouden worden of het nodig is dat de kraamverzorgster langer dan de vooraf afgesproken uren jullie komt helpen.

De zorg hierna

Wanneer wij na ongeveer 9 dagen de zorg beëindigen, neemt de huisarts de zorg voor jou en jullie kindje bij ziekte over. Het consultatiebureau (de wijkverpleegkundige) neemt de algemene zorg over met betrekking tot voedingen, gewicht en vaccinaties van uw baby. Ze komt in de loop van de tweede week bij jullie langs, nadat ze eerst gebeld heeft om een afspraak hiervoor te maken. Bij bijzonderheden nemen wij soms contact op met de wijkverpleegkundige om er zeker van zijn dat de zorg goed en op tijd door haar wordt overgenomen.